Hyran

Hyran betalas i förskott

Enligt hyreslagen ska hyran betalas senast sista vardagen före nästkommande kalendermånad. Detta betyder i klartext att hyran ska betalas i förskott. Det stora flertalet av våra hyresgäster betalar hyran i rätt tid, men tyvärr inte alla.

Om inte hyran betalas i tid går det först ut en påminnelseavgift på 180 kr. Om hyran ändå inte betalas riskerar du att ditt ärende skickas vidare till Kronofogden för indrivning. Har du flera obetalda hyror riskerar du även avhysning.

”Bostaden är mycket viktig för dig och din familjs trygghet. Betrakta därför hyran som din viktigaste räkning och lägg den alltid överst i högen!”

Får du problem med hyresinbetalningen, kontakta oss!


 

Betala enkelt med autogiro

Att betala hyran via autogiro är ett enkelt sätt att få det gjort i rätt tid. Du lämnar ett medgivande till att hyran får dras automatiskt ifrån ditt konto i slutet av varje månad.

Fyll i ansökningsblanketten och skicka in den till Ekonomikontoret, 457 81 Tanumshede, märk kuvertet med "autogiro".


 

E-faktura

Vi erbjuder även hyresinbetalning via e-faktura. Ett miljövänligt alternativ då fakturan är elektronisk. Det ordnar du själv genom att logga in på din internetbank och lägga upp e-faktura för Tanums Bostäder.


 

Autogiro blankett
(Pdf 58kb)